вівторок, 4 квітня 2017 р.

Майстер-клас «Подаруй ми писаночку»

    Коли приходить весна, пробуджується і воскресає природа, надходять Великодні свята, сідають люди у своїх оселях і беруться за давнє ремесло – розписування писанок – символу  Великодня, весни і вічності життя.
     Напередодні пасхальних свят наша бібліотека підготувала своїм  читачам  справжній великодній подарунок – майстер-клас  по виготовленню  сувенірних писанок . До нас у гості  завітали учасники гуртка «Фантазія» з своїм керівником  Гуць  Наталією  Михайлівною.
     Бібліотечні працівники разом із Наталією Михайлівною підготували для кожного читача особисте робоче місце і все, що потрібно для роботи – яйця, стрічки, клей, ножиці, кольоровий папір.
     Учасників майстер-класу було ознайомлено з історією  виникнення писанкарства, розказано легенду про писанку та різні види виготовлення писанок. Також всі присутні переглянули мультимедійну презентацію «Писаночку даровану буду шанувати, щоби днину веселеньку серцем  споминати».
     Наталія Михайлівна детально розказала і показала як виготовляти  писанки в техніці кінусайга  – це вироби, які виготовляються без голки. В основі технології лежить аплікація – клаптики тканини накладаються на поверхню яйця і заправляються у заздалегідь зроблені розрізи. Також діти вирізали великодню писанку з кольорового паперу. Учасники дуже хвилювались і боялись що в них нічого не вийде. Але писанки вийшли в кожного чудові,  негарних писанок не буває. І всі в цьому переконались, коли продемонстрували  свої вироби. Діти  отримали масу емоцій і задоволення  та дякували  Наталії Михайлівні та працівникам бібліотеки, які організували таке  навчання. Для  всіх учасників  було організовано солодкий стіл. На згадку про майстер-клас діти понесли до своїх домівок чудові витвори, які створили своїми руками.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар