пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

Конкурс знавців української мови «Ти стара і вічно нова, рідна українська мова»

      Земля українська стародавня, така ж давня і українська мова. Сьогодні ми можемо гучно заявити, що наша мова найбагатша,  наймелодійніша. В її могутності та унікальності ми, бібліотекарі, щоденно переконуємо своїх читачів. І звичайно, Міжнародний день рідної мови (21 лютого) не міг залишитися  без нашої уваги. 
      З цієї нагоди працівники бібліотеки провели цікавий конкурс знавців української мови «Ти стара і вічно нова, рідна українська мова»  з учнями 4-Б класу, та класним  керівником Габльовською О.М.  Програма конкурсу складалась з розділів – інформаційний, літературний, фольклорний, гумористичний.
 
 
      Діти мали можливість ознайомитись з історією виникнення української мови, взяти участь у ігрових конкурсах: «Сторінки рідного фольклору», «Пісня – душа народу», «Криниця мудрості», та продемонструвати свої декламаторські здібності у гумористичному конкурсі «Народ сміється – душа радіє». 
     Також учні мудрували над загадками-шарадами, сміялися над чудернацькими скоромовками та римували рядки. Ми в свою чергу  ще раз переконалися, що українські діти найрозумніші, а  українська мова найкраща.

Немає коментарів:

Дописати коментар