четвер, 1 лютого 2018 р.

Історична година до Дня пам’яті героїв Крут «Крути – трагедія, подвиг, пам'ять.»

     29 січня Україна відзначила 100-річчя бою під Крутами, котрий для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
      У цей знаменний для нашої країни день з метою виховання в дітей поваги до історичного минулого, вшанування пам’яті українських вояків, що полягли в бою під Крутами Брошнів-Осадська бібліотека для дітей запросила на історичну годину «Крути – трагедія, подвиг, пам'ять» учнів 8-Б класу.
 
       Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими. Потім бібліотекарі розповіли присутнім про історичні події, які відбулися у 1918 році, як на залізничній платформі в Крутах за 130 км від Києва українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю. Діти підготували розповіді та вірші про ці події.
      На завершення діти  переглянули  історичну хроніку цього бою та трейлер зі знятого нового фільму «Крути 1918», захоплюючись сміливістю та жертовністю учасників бою, які стали прикладом для майбутніх поколінь захисників України.
      Бібліотекарі наголосили, що Крути стали початком нової епохи в історії України і назавжди залишаться її героїчною сторінкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар